Oma-aika ja huono omatunto, kulkeeko ne aina käsikkäin?





Kiireinen arki, monta rautaa tulessa ja jostakin välistä pitäisi löytää vielä sitä kuuluisaa omaa-aikaakin! Kun sitten saat nipistettyä sen hetken, tunnetkin huonoa omatuntoa... Miksi näin käy useimmille meistä? 

Aina pitäisi olla suorittamassa ja kaiken pitäisi olla täydellistä… Vai pitääkö? Ajatellaanko me että se on itsekkyyttä, jos ottaa aikaa vain itselleen? Omaan itseensä panostaminen ei ole todellakaan itsekkyyttä, vaan se on voimavara, josta saa ammennettua huikean määrän energiaa arkeen!

Me äidit ollaan perheen "jokapaikanhöyliä”, ja meillä on miljoona ammattia: kokki, sairaanhoitaja, siivooja, autonkuljettaja ja mitä näitä nyt onkaan ;)
Oma-aika on tärkeää, ihan vain jo pelkän arjessa jaksamisen, järjissä pysymisen ja koko oman hyvinvoinnin takia! Usein meidän on hyvin vaikeaa antaa itsellemme lupa tehdä jotain oman hyvinvoinnin eteen, tai ajatella ensin vain itseämme, koska kaikki muut tulevat usein meidän mielessä aina ennen meitä.

Ei kukaan jaksa pidemmän päälle, jos aina vain tekee ja menee muiden asiat ensimmäisenä. Me äidit olemme ansainneet oman aikamme ja hengähdys hetket! Kuinka paljon paremmin taas jaksaakaan, kun käy vaikka syömässä kavereiden kanssa, viettää viikonlopun tyttöjen kanssa mökillä tai vaikka lähtee kaupunkilomalle! Kuinka ihanaa sitten onkaan taas palata kotiin, pyykkivuoren ja tappelevien lasten luo ;) Usein ne arjessa toistuvat normi jutut, jotka tavallisesti ärsyttävät ja väsyttävät, eivät tunnu lainkaan niin rasittavilta kun on hetkeksi päässyt niistä kokonaan irti!

Meidän äitien pitää opetella antamaan arvoa itsellemme ja omalle hyvinvoinnillemme. Niinhän  se sanonta menee, että kun äiti voi hyvin koko perhe voi hyvin! 
Kun suunnittelee hyvissä ajoin jotakin erilaista arjen vastapainoksi, ja merkitsee sen kalenteriin, se myös mitä varmemmin toteutuu. Eikä sen tekemisen tarvitse olla aina mitään ihmeellistä, vaan joskus pelkkä pitkä kävelylenkkikin riittää tuulettamaan päätä ja lataamaan akkuja. Pääasia, että muistaa ottaa sen oman hetken yksin tai yhdessä ystävien kanssa säännöllisesti, ja myös pitää niistä kiinni!


Minkälaisia tapoja teillä on ottaa omaa-aikaa?

Ihanaa viikon jatkoa!

<3 Jasmin ja Salla


Kommentit